הסכם סודיות או בשמו הלועזי Non Disclosure Agreement) NDA) כשמו כן הוא, במסגרתו מתחייבים לשמור בדוסיות את המידע שנחשף אדם או תאגיד. המקרים השכיחים הם מקרי סטארט-אפ, בהם יש רעיון חדשני ובעל הרעיון רוצה לשתף גוף כזה או אחר, ולכן דורש שאותו גוף יחתום על הסכם סודיות במסגרת התקשרות לקראת הסכם. הסודיות יכולה להיות על כל מידע שיתקבל מאותו גורם, לקוחות, ספקים, נתונים כלכליים, פטנטים, טכנולוגיה ועוד. מדובר במסמך משפטי מחייב, במסגרתו ניתן לחשוף בפני הצד השני את אותו מידע וכשהצד השני מתחייב שלא לעשות במידע כל שימוש ו/או להעבירו לאחר (לרוב).
הסכם סודיות NDA
הסכם סודיות ברוב המקרים יכלול את סוג המידע שיוסכם עליו שישמר בסודיות ולרוב יכלול פירוט מטרת המו"מ שמנהלים הצדדים, תקופת הסודיות ועשוי לכלול פרטים רבים ונוספים בהתאם לסוג המידע / המוצר מושא הסודיות (מוצר פיזי / מידע אחר ובהתאם לסיווגים נוספים). מבחינת בעל הטכנולוגיה, חשוב שהסכם הסודיות יהא מקיף ככל האפשר, שכן הוא מבקש להסתמך על שמירת הסודיות ולא ירצה שחלק מהמידע הרלוונטי לא יהיה מוגן בסודיות, כך שרצוי להגדיר מפורשות ובאופן רחב את כל סוג המידע מושא הסודיות. ישנם שני סוגים עיקריים של הסכמי סודיות, הסכם סודיות הדדי או והסכם סודיות חד צדדי. ההבדלים ביניהם ברורים. חשוב עוד להבין שמידע שידוע לכל אינו יכול להיכלל תחת הסכם הסודיות, ולכן חשוב להוסיף בהסכם הסודיות תניות בדבר אי-תחרות לתקופה מסויימת.
עריכת הסכם סודיות
כאמור, הסכם סודיות מחתים, לרוב, הוגה הרעיון בטרם הוא חושף את המידע לצד שלישי. נהוג לערוך את ההסכם ולהחתים את אותו אדם על ההסכם בטרם מסירת המידע ואף מקצתו. במרבית במקרים מדובר ביחסי יזם – משקיע, יזם – שותף פוטנציאלי, יזם – ספק ואף בין תאגידים לקראת עסקאות משותפות.
נוסחו של הסכם הסודיות חשוב לאין-שיעורין, שכן הוגה הרעיון עשוי לאבד את הרעיון ולהפסיד את עמלו הרב, עליו חשב והשקיע בו רק מטעם זה בלבד, ולכן יש להתאים את הסכם הסודיות לכל מקרה גופו על ידי עורך דין מקצועי שעוסק בתחום.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לייעוץ בטרם שיתוף כל צד במידע זה או אחר. ניתן לפנות אלינו בכל שאלה בנושא ונשמח לעזור לכם.
ניתן ליצור קשר דרך האייקון של הטלפון (אם אתם גולשים דרך טלפון נייד), בטל': 077-6001585, בווטסאפ, באמצעות טופס יצירת קשר שמופיע בתחתית העמוד מצד שמאל או בכל דרך שתרצו.